Indianernes USA med Tore Strømøy


Velkommen til en unik tur til USA med Tore «på sporet» Strømøy! Hovedtemaet for turen blir indianernes USA, men vi skal også få noen «Tore på sporet»-innslag, og ikke minst se veldig mye fin natur der indianerne en gang rådet grunnen alene. I nesten en uke på slutten av turen skal vi være i Rapid City i Sør-Dakota der vi skal være med på en stor «pow wow» der tusenvis av indianere fra hele Nord-Amerika samles i tre dager for å feire sin kultur. Lakotaindianeren Stephen Yellowhawk, som vi har samarbeidet med i flere år, er sjef for hele arrangementet.

Erling Hansen avdelingsleder Amerikabussen
Erling Hansen
Erling er reiseleder på denne turen. Han har bodd flere år i USA, og er i dag avdelingsleder i Amerikabussen
Tore Strømøy er med som reisevert på reisen Indianernes USA
Tore Strømøy
Tore Strømøy er reisevert på denne turen. Tore er kjent fra programmet Tore på Sporet på NRK. Han har hatt flere saker i sine TV-programmer med indianere, og kjenner kulturen godt. Han var med på en lignende tur med Amerikabussen i 2016.

Onsdag 26. september 2018
Fly fra Oslo kl. 14.10 til Amsterdam, videre direkte til Salt Lake City. Ankomst Salt Lake City kl. 18.55. lokal tid (8 timer tidsfoskjell). Vi overnatter på hotell i Salt Lake City i to netter.
27. september
Staten Utah er oppkalt etter Ute-stammen, men det er flest Navajo-indianere som bor her. Vi treffer noen av dem, og får en velkomsthilsen fra en medisinmann! Vi får også en lunsj med indianermat. I løpet av dagen skal vi besøke et indiansk kultursenter. Vi besøker også mormoner-tempelet og slektsforskningssenteret.
Salt Lake CitySalt Lake City
28. september
Vi forlater Salt Lake City og kjører nordover. Vi er såvidt innom staten Idaho før vi kjører til Wyoming. Dette er området til Shoshone-stammen. Overnatting i Jackson.
29. september
Fra Jackson kjører vi inn i Grand Teton nasjonalpark, og fra den inn i Yellowstone nasjonalpark. Det er verdens første nasjonalpark. Området var viktig for mange indianerstammer. Vi stopper ved den meste kjente attraksjonen, nemlig geysiren Old Faithful. Vi overnatter i West Yellowstone.
Old FaithfulOld Faithful
Yellowstone NasjonalparkYellowstone Nasjonalpark
30. september
Vi fortsetter vår runde rundt i Yellowstone, og besøker blant annet Grand Canyon of the Yellowstone. Parken er kjent for sitt rike dyreliv, og forhåpentligvis får vi se buffalo og flere andre av dyrene. Etter parkbesøket kjører vi til Cody, kjent som hjembyen til Buffalo Bill. Videre fortsetter vi til Billings i Montana, der vi skal bo i tre netter.
01. oktober
I dag blir det «Tore på Sporet»-dag. Tore tar oss med til Big Timber og vi møter noen av de som var med i et av TV-programmene hans.
Tore "på sporet" Strømøy i Big Timber"Tore på sporet dag" i Big Timber
02. oktober
Et av de mest kjente slagene i indianerkrigene, var slaget ved Little Bighorn, der General Custer ble slått av indianerne under ledelse av Crazy Horse. Før vi drar til Little Bighorn skal vi besøke Rosebud Creek Battlefield. Her stod det et slag noen dager før slaget ved Little Bighorn som hadde avgjørende betydning for slaget ved Little Bighorn. Vi besøker begge slagmarkene. Disse to stedene er inne i hvert sitt indianerresrevat, nemlig Crow Reservation og Northern Cheyenne Reservation.
Little Bighorn BattlefieldLittle Bighorn Battlefield
03. oktober
Vi forlater Billings og kjører inn i delstaten Wyoming. Vi besøker en veldig spesiell fjellformasjon, nemlig Devil’s Tower. Indianerne kaller den Bear Lodge. Vi får høre både den vitenskapelige forklaringen, og den indianske fortellingen om hvordan fjellet ble til. Vi kjører til «cowboybyen» Deadwood, der vi overnatter.
04. oktober
Før vi skal oppleve en helg full av indianere og deres kultur, blir det en dose «cowboy» først! Vi besøker en ranch som driver både med storfe og hester. Vi får et innblikk i hvordan den drives og hva en moderne cowboy gjør. Her spiser vi lunsj før vi kjører inn til Rapid City der vi skal bo de fem siste nettene av turen. Vi blir ønsker velkommen av familien Yellowhawk på hotellet.
05. oktober
Jim Yellowhawk tar oss med inn i Pine Ridge-reservatet. Første stopp er et utkikkspunkt over de særegne fjellformasjonene i South Dakota Badlands nasjonalpark. Vi besøker Wounded Knee, kjent for massakren i 1890 som var det siste slaget mellom Lakota-indianerne og USA. Inne i reservatene er det ofte casinoer som er drevet av indianerne, og vi spiser lunsj på et av dem. Før vi kjører tilbake til Rapid City, besøker vi Red Cloud Indian School, og gravstedet til høvdingen Red Cloud. Det er fredag kveld, og den store Black Hills Powwow starter i kveld! Det holdes i konferanseseneteret i tilknytning til hotellet vårt, og vi har adgangsbilletter hele helga. Mange av indianerne som deltar på powwowen bor på hotellet vårt, så her er det sjanser til å treffe indianere fra hele Nord-Amerika!
Devils TowerDevils TowerDeadwoodDeadwood
South Dakota BadlandsSouth Dakota Badlands Nasjonalpark
06. oktober
Lørdag morgen starter powwowen med en parade i gatene i Rapid City. Senere blir det aktiviteter hele dagen i konferansesenteret. Det er forskjellige konkurranser som de forskjellige gruppene deltar i. Ca. 1800 dansere, sangere og musikere fra hele USA og Canada er med. Man regner med ca. 30000 besøkende i løpet av helga.
07. oktober
Powwowen fortsetter, og utpå ettermiddagen kåres vinnere av de forskjellige konkurransene. Vi anbefaler også å rusle rundt i gatene i Rapid City og se på de mange statuene av tidligere presidenter som står på gatehjørnene. Om ønskelig kan vi arrangere en liten utflukt til Chapel in the Hills som ligger like ved Rapid City. Dette er en eksakt kopi av Borgund stavkirke i Lærdal.
08. oktober
I dag skal vi kjøre opp i The Black Hills, og kjører først til Crazy Horse-monumentet. Dette kommer til å bli det største monumentet i verden som er uthogd i fjell. Dette er også et stort indianermuseum. I dag er det en spesiell feiring her, med blant annet danseoppvisninger. Vi spiser lunsj her før vi kjører videre til Mount Rushmore, der de fire presidentene Washington, Jefferson, Roosevelt og Lincoln er uthogd i fjell.
09. oktober
Etter en rolig morgen sjekker vi ut fra hotellet og kjører ut til flyplassen. Avgang med Delta Airlines kl. 17.10 til Minneapolis, hvor det blir flybytte og fly til Amsterdam om natta.
10. oktober
Ankomst Amsterdam kl. 13.25, videre til Oslo med ankomst kl. 16.30.
Powwow i Rapid CityPowwow i Rapid CityMount RushmoreMount Rushmore

 

Pris

Pris pr. person i dobbeltrom kr 31 900 

Tillegg for enkeltrom kr 8 100,-

 

Tilslutningsbillett utenfor Gardermoen kommer i tillegg.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.


Bestill reisen
Last ned program Send oss en forespørsel

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Salt Lake City, Rapid City - Oslo
 • Busstransport under hele turen i USA
 • 13 overnattinger inkl. frokost
 • 5 måltider (lunsj eller middag)
 • Tore Strømøy som reisevert
 • Reiseleder fra Solgruppen/Amerikabussen
 • Lokal indiansk guide på deler av turen
 • Inngang til nasjonalparker og museer som beskrevet i program
 • Festivalpass for Black Hills Powwow under hele arrangementet, fredag til søndag
 • Tips til sjåfør er inkludert i prisen

 

Reiseforsikring og / eller avbestillingsforsikring er ikke inkludert. Vi anbefaler alle reisende å ha gyldig reiseforsikring for denne reisen. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette.

Standardopplysningsskjema for pakkereiseavtaler

 • Den kombinasjonen av reisetjenester du tilbys, er en pakkereise etter lov om pakkereiser og reisegaranti mv. (pakkereiseloven).
 • Du omfattes derfor av alle rettighetene som gjelder ved pakkereiser. Solgruppen AS (heretter Solgruppen) har det fulle ansvaret for at pakkereisen som helhet gjennomføres korrekt.
 • Solgruppen har dessuten en lovpålagt reisegaranti som sikrer tilbakebetaling av dine innbetalinger i tilfelle insolvens hos selskapet/selskapene. Dersom transport inngår i pakkereisen, dekker reisegarantien også hjemtransport.
 • Flere opplysninger om sentrale rettigheter etter pakkereiseloven kan du lese her
Kart for <?$travel->name?>