Landbruksfaglig tur til Midtvesten


Bli med på en spennende og lærerik tur til Midtvesten i USA! Her får du se det amerikanske landbruket både i stor og mindre målestokk. Vi skal besøke flere John Deere-fabrikker, blant annet hvor de lager traktorer, såmaskiner, jordbearbeidingsredskaper og anlegg- og skogsmaskiner. Vi skal også på flere gårdsbesøk, blant annet på en melkeproduksjonsgård med over 3500 kyr! Vi besøker et Amishsamfunn, og har VIP billetter til Midtvestens største landbruksmesse, Big Iron Farm Show. Turen arrangereres i samarbeid mellom Amerikabussen og Felleskjøpet Rogaland Agder

Erling Hansen avdelingsleder Amerikabussen
Erling Hansen
Erling er reiseleder på denne turen. Han har bodd flere år i USA og har bakgrunn som bonde. Han er i dag avdelingsleder i Amerikabussen
Jostein Susort er med som reisevert på Landbruksfaglig tur til USA
Jostein Susort
Jostein arbeider som ettermarkedssjef i Felleskjøpet Rogaland Agder. Han var med på liknende tur med Amerikabussen i 2017.

Mandag 10. september 2018
Fly fra Stavanger via Amsterdam til Minneapolis. Avgang Stavanger kl. 10.10 med KLM, ankomst Amsterdam 11.50, Avgang Amsterdam kl. 12.50 med Delta, ankomst Minneapolis kl. 15.15 lokal tid. 7 timer tidsforskjell. Etter passkontroll og tollkontroll møter vi bussen og kjører til byen Saint Cloud, ca. halvannen time kjøretid fra flyplassen.
11. sept
Etter frokost sjekker vi ut og fortsetter kjøringen nordover til Alexandria. Der stopper vi ved statuen Big Ole, som visstnok skal være ”verdens størst viking”. Vi besøker Runesteinsmuseet, før vi kjører litt ut av byen til en liten vinprodusent, Burr Vineyards. Vi får smake på noen av vinene og ikke minst høre om hvordan produksjonen av druer og vin foregår. Vi får servert en pizza-lunsj, mange av ingrediensene i pizzaen er egenprodusert. Etter lunsj fortsetter vi nordvestover og inn i Nord-Dakota til Casselton hvor vi skal på gårdsbesøk på Morken Farm. De dyrker blant annet soyabønner, og dersom de er modne og været er laglig får vi oppleve tresking. Etter gårdsbesøket kjører vi til hotellet vårt i Fargo og sjekker inn. I forbindelse med landbruksmessa Big Iron Farm Show, er vi invitert til en VIP-mottakelse som internasjonale gjester. Her er alle internasjonale gjester invitert, og vi vil møte rundt 100 gjester fra ca. 10 – 15 land som er i Fargo for landbruksmessa.
Gårdsbesøk og tresking av soyabønner Gårdsbesøk på Morken FarmBesøk på Burr vineyard Besøk på Burr vineyard
12. sept
Hele dagen er viet Big Iron Farm Show. Dette er Midtvestens største landbruksmesse, med rundt 100.000 besøkende de tre dagene messa varer. Her har de store landbruksmaskinprodusentene stands. Blant annet har John Deere en stor stand. Det blir også diverse demonstrasjoner av landbruksmaskiner. Som internasjonale gjester har vi tilgang til en lounge på området der man kan sette seg ned og hvile, samt at det blir servert forfriskninger. Om kvelden besøker vi den lokale Sons of Norway- losjen, Kringen Lodge. Dette er en av de mest aktive Sons of Norway-losjene i USA. Vi får en omvisning i lokalene, og blir servert middag.
13. sept
Vi sjekker ut og kjører tilbake til Minneapolis. Vi skal overnatte på et hotell nær Mall of America, som er USAs største kjøpesenter, og Minnesotas største turistattraksjon! Det er blant annet en egen fornøyelsespark midt inne i kjøpesenteret. Vi ankommer tidlig på ettermiddagen, og vi har hele ettermiddagen og kvelden fri. Like utenfor hotellet stopper trikken, som man kan ta inn til kjelleren på kjøpesenteret, eller andre veien ned til sentrum av Minneapolis dersom man ønsker det.
Big Iron Farm ShowBig Iron Farm Show - Midtvestens største landbruksmesseSons of NorwayFortellinger og middag på Sons of Norway losjen i Fargo
14. sept
Vi starter dagen med en byrundtur i Minneapolis og St. Paul med norsk guide. Minneapolis er kjent som møllebyen, noen av møllene er fortsatt i drift. Etter byrundturen kjører vi ut av byen i retning Wisconsin. Det er kjent som melkeproduksjonsstaten, og vi skal besøke en relativt stor melkeproduksjonsgård i Rice Lake, Nor-Swiss Farms. Ekteparet som driver den er sveitsisk og norsk, derav navnet. De har 3500 kyr som melkes tre ganger om dagen i en stor karusell. Vi besøker også en gård der de forer opp kalver, før vi kjører til Eau Claire der vi skal bo i to netter.
15. sept
Like utenfor Eau Claire er det en stor amish-bosetting, og vi får en guidet tur rundt i dette området. Vi stopper og besøker noen av amish-gårdene og får et innblikk i det spesielle levesettet til amsih-folket. Vi kjører til en annen gård der de også driver et lite meieri og produserer gouda-ost. Der skal vi også spise lunsj. Tilbake til hotellet om kvelden.
Norswiss farmsBesøk på Norswiss Farms med 3500 melkekyr
Utesilo Utesilo på Norswiss Farms
16. sept
Vi starter turen sørover, krysser Mississippi-elva over til Minnesota og så inn i Iowa. På ettermiddagen kommer vi til Waterloo der vi skal på gårdsbesøk. Gården vi skal besøke driver over 28000 dekar, hovedsakelig soyabønner og mais.
17. sept
John Deere har flere fabrikker i Waterloo, og vi besøker to stk, traktor og motorfabrikken.
John Deere traktorfabrikk i WaterlooBesøk på John Deeres traktorfabrikk i Waterloo
18. sept
Etter frokost kjører vi til området som kalles ”Quad Cities”, fire byer ved Mississippielven i statene Iowa og Illinois. I Davenport ligger John Deeres fabrikk for anleggsmaskiner og skogsmaskiner, og i Moline ligger både John Deeres fabrikk for såmaskiner og jordbearbeidingsredskaper. Vi skal besøke begge. Vi skal også besøke John Deere-paviljongen i Moline. På ettermiddagen kjører vi til Peoria hvor vi overnatter.
19. sept
I Peoria ligger Caterpillar-fabrikken, og vi starter dagen på Caterpillars besøkssenter. Etter lunsj kjører vi mot Chicago. Vi stopper ved en stor Harley Davidson-forhandler før vi kommer til byen der vi bor sentralt innenfor ”The Loop” i Chicago. Om kvelden går vi ut og spiser middag sammen.
20. sept
Vi har en rolig morgen før vi sjekker ut og blir med på en rundtur i Chicago med norsk guide. Chicago var kjent som slakteribyen. Vi besøker området som var kjent som Union Stock Yard. Her ble det slaktet og foredlet mer kjøtt enn noen annet sted i verden i tidsrommet fra borgerkrigen til midten av 1920-tallet. Etter rundturen kjærer vi ut til flyplassen og sjekker inn for flyvningen tilbake til Norge. Avgang fra Chicago med KLM kl. 16.00.
Gårdsbesøk med tresking av maisTresking av maisUtenfor Caterpillar i PeoriaCaterpillar besøkssenter i Peoria
21. sept
Ankomst Amsterdam kl. 06.45. Vi går gjennom passkontrollen, men bagasjen trenger vi ikke hente ut før Stavanger. Avgang fra Amsterdam kl. 08.15, ankomst Stavanger kl. 09.40
Chicago the beanChicago

Pris

Pris pr. person i dobbeltrom kr 24 300,-

Tillegg for enkeltrom kr 6 300,-

Tilslutningsbillett utenfor Stavanger kommer i tillegg.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

 


Bestill reisen
Last ned program Send oss en forespørsel

Inkludert i prisen

 • Fly Stavanger - Minneapolis, Chicago - Stavanger
 • Hotell  inkl. frokost 10 netter
 • 5 fellesmåltider
 • Busstransport i komfortabel turistbuss inkl. transfer til og fra flyplass
 • Gårdsbesøk som beskrevet i program
 • Guidet Amish-tur på engelsk
 • Inngang på Big Iron Farm Show inkl. VIP mottakelse
 • Inngang og omvisning på to John Deere-fabrikker i Waterloo, IA(traktorer og motorer)
 • Inngang og omvisning på John Deere-fabrikken i Davenport (anlegg- og skogsmaskiner)
 • Inngang og omvisning på John Deere-fabrikken i Moline (såmaskiner og jordbearbeidingsredskaper)
 • Norsk reiseleder med under hele turen
 • Norsk byguide i Chicago og Minneapolis
 • Inngang og omvisning på Caterpillar i Peoria, IL

Ikke inkludert:

 • Øvrige måltider
 • ESTA-registrering (innreisetillatelse i USA).
Kart for <?$travel->name?>