Skreddersydde utvandrerturer til USA

I utvandrernes fotspor 

Skreddersydde turer til USA for historielag, slektsforskergrupper osv. 

 

Amerikabussen har arrangert flere såkalte utvandrerturer til USA. Dette er ofte unike turer, der vi planlegger turen i nært samarbeid med lokale historielag, slektstforskergrupper, lokalaviser eller rett og slett med lokale eksperter på utvandringen fra sin egen bygd eller by. 

I 2025 er det 200 år siden den første organiserte gruppa utvandret, med «Restauration» som dro ut fra Stavanger 4, juli 1825. I den forbindelse kommer det til å være aktuelt med organiserte turer, og vi i Amerikabussen er klare for å bistå!

 Tre store grupper fra Amerikabussen på Norsk Høstfest i Minot, Nord-Dakota

Ofte var det slik at de som utvandret fra et sted i Norge, også søkte sammen etter at de kom over til USA. Noen av disse stedene har fortsatt et sterkt preg av stedet der utvandrerne kom fra i Norge. Ikke minst ser vi det på en del navn på steder og kirker. Sør i Minnesota finner vi for eksempel Hegre Church og ikke langt unna, Stordal Church (Hegra og Stjørdal i dagens Stjørdal kommune), flere kirker i Minnesota heter Trondhjem Church. På grensen mellom Sør-Dakota og Minnesota finner vi Singsaas Church, og i Wisconsin finner vi Drammen. Eksemplene er mange. 

 

På en slik utvandrertur fra et lokalområde legger vi opp til å besøke de stedene som har betydning for utvandrerhistorien fra det aktuelle stedet. Ofte engasjerer vi ildsjeler på den amerikanske siden, og de er ofte mer enn villig til å legge til rette for besøket fra «The Old Country», Gamlelandet. I tillegg legger vi opp til også andre interessante steder å besøke, når man likevel er i Amerika! Vi har arrangert bussturer på kryss og tvers i USA i mange år, og har et relativt stort kontaktnett, og vi kjenner til steder som kan være interessante å besøke.  

 

Vår erfaring er at turen blir best dersom det er et godt samarbeid mellom lokale eksperter (og ildsjeler), og oss i Amerikabussen. Dersom det er ønskelig med en friplass eller to, må dette avtales på forhånd, før turen er ferdig planlagt og prissatt. Vi er gjerne med og arrangerer informasjonsmøter om turen. For å gjennomføre turen må vi ha et visst minimum med betalende deltakere. Det er opp til laget eller gruppen selv om man ønsker at turen skal være lukket, det vil si at alle deltakerne kommer gjennom det lokale laget, eller om turen skal være åpen slik at alle som vil kan melde seg på. Dersom turen er åpen for alle, legger vi turen på vår nettside, legger ut informasjon om den på vår Facebookside, og tar den med når vi sender ut nyhetsbrev. Amerikabussen har over 5000 følgere på Facebook, Solgruppen har 7000, så vi har en betydelig kundemasse. 

 

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale! Ring Erling Hansen på 91518883, eller til Solgruppens hovednummer 73535012, eller send epost til erling@amerikabussen.no. 

 

Legg igjen en kommentar