Washington DC og New York med Ole O. Moen


Bli med på en innholdsrik tur til USAs nordøst der vi besøker blant annet Washington DC, Philadelphia og New York.


Moen er «professor emeritus» i Nord-Amerikastudier ved Universitetet i Oslo, og er en av Norges fremste eksperter på USA. Med ham får vi et unikt innblikk i Amerikansk historie, politikk og kultur. Vi besøker de kjente landemerkene i Washington DC. Videre besøker vi hjemmene til to av de første presidentene, og flere kjente slagmarker under Borgerkrigen. I Philadelphia skal vi se Liberty Bell, og turen avsluttes i verdensmetropolen New York. Vi bor sentralt på Manhattan, og under oppholdet skal vi blant annet besøke FN-bygningen, Liberty Island (Frihetsgudinnen) og Ellis Island.

Ole O. Moen USA ekspertOle O. Moen

Fredag 11. september 2020
Fly fra Trondheim til Washington DC. Etter passkontroll (Immigration) møter vi bussen som tar oss til hotellet sentralt i Washington DC.
Lørdag 12. september
På første dag skal vi besøke mange av de kjente monumentene og minnesmerkene i USAs hovedstad. Vi starter ved Det hvite hus, og fortsetter med blant annet Vietnamkrigsmonumentet, Lincoln-monumentet, Koreakrig-monumentet, 2. verdenskrigmonumentet, Washingtonmonumentet og Thomas Jefferson-monumentet. Etter lunsj spaserer vi forbi Høyesterett før vi går inn i Kongressbygningen og har en omvisning der.
Det hvite hus, Washington DCDet hvite hus, Washington DC
Søndag 13. september
I dag skal vi kjøre litt ut av byen og besøker først Arlington krigskirkegård der blant annet John F. Kennedy er gravlagt. Vi går opp til Den ukjente soldats grav og overværer et vaktskifte, før vi kjører ut til Mount Vernon, George Washingtons hjem. Han var godseier, og vi får en omvisning på gården hans. Etter lunsj kjører vi tilbake til byen og besøker National Archives, der vi får se originalversjonen av Uavhengighetserklæringen og Grunnloven. I nærheten ligger også alle Smithsonianmuseene som man kan besøke på egen hånd.
Arlington National Cemetery
Arlington National Cemetery
Mandag 14. september
Vi skal kjører sørover inn i staten Virginia og første stopp er Manassas (Bull Run). Der fant det sted to kjente slag under Borgerkrigen. Videre kjører vi til Monticello, Thomas Jeffersons hjem. Han var USAs tredje president, men kanskje mer kjent som forfatteren av uavhengighetserklæringen. Han er betegnet den mest begavede presidenten i unionens historie.
Thomas Jeffersons hjem i MonticelloThomas Jeffersons hjem i Monticello
Tirsdag 15. september
Vi sjekker ut fra hotellet, og på tur ut av byen kjører vi forbi den norske ambassaden. Første stopp i dag er en annen kjent slagmark fra Borgerkrigen, Gettysburg i Pennsylvania. Her holdt Lincoln sin berømte tale «The Gettysburg Address». Videre kjører vi til Philadelphia hvor vi skal overnatte.
GettysburgGettysburg
Onsdag 16. september
Philadelphia var USAs første hovedstad, og vi skal besøke Independence Hall hvor Uavhengighetserklæringen ble undertegnet. Her er også den berømte Liberty Bell. Etter litt tid i byen på egen hånd, kjører vi fra Philadelphia til New York og sjekker inn på hotell nær Times Square. Vi bor midt i teaterdistriktet og det er mulig å kjøpe seg billett til et av de berømte Broadway-showene. Både Empire State Building og Rockefeller Center (Top of the Rock) er i gåavstand fra hotellet. Her kan man ta heisen opp og får en flott utsikt over byen. Vi skal være i New York frem til lørdag, og alle får en 7-dagersbillett med den berømte Metroen, som er en veldig effektiv måte å reise rundt i New York på.
Torsdag 17. september
Byrundtur i New York med norsk lokalguide, med blant annet Central Park, handlegata 5th Avenue, Trump Tower, Greenwich Village, China Town, Financial District med Wall Street og ikke minst Ground Zero og det nye Freedom Tower. Ettermiddagen fri.
Brooklyn bridge, New YorkBrooklyn Bridge
Fredag 18. september
I dag skal vi reise som New Yorkerne gjør, nemlig å bruke offentlig transportmidler! Byen har et av verdens største undergrunnsnettverk og er en opplevelse i seg selv å prøve. Vi tar først bussen over til FN-bygningen der vi får en omvisning, før vi tar T-banen fra den legendarisk Grand Central Station ned til Battery Park. Derifra tar vi båten ut til Ellis Island og videre til Liberty Island, der frihetsgudinnen står.
Lørdag 19. september
Vi har en rolig formiddag før vi sjekker ut fra hotellet og drar ut til flyplassen og sjekker inn for flygningen tilbake til Norge.
Søndag 20. september
Ankomst Norge.
FN bygningen i New YorkFN bygningen i New York

Pris

Pris pr. person i dobbeltrom  kr 28 900,-

Pris for å reise alene kr 37 400,-

Tilslutningsbillett utenfor Værnes og Gardermoen kan komme i tillegg. Ta kontakt for avreise fra andre flyplasser.

 Last ned program

Inkludert i prisen

 • Fly Trondheim / Oslo - Washington DC, New York - Trondheim / Oslo
 • Transport med buss i henhold til program
 • Billett på metro (T-bane og buss), ubegrenset antall reiser under hele oppholdet i New York
 • USA ekspert Ole O. Moen med på hele turen
 • 8 hotellovernattinger inkl. frokost
 • 5 fellesmåltider (lunsj eller middag)
 • Inngangsbilletter i henhold til program
 • Båttur til Ellis Island og Liberty Island (Frihetsgudinnen)
 • Boken ”Det hvite hus” av Ole O. Moen, signert av forfatteren, deles ut ved starten av turen.
 • Norsk reiselder fra Amerikabussen

MED FORBEHOLD OM ENDRINGER

Reiseforsikring og / eller avbestillingsforsikring er ikke inkludert. Vi anbefaler alle reisende å ha gyldig reiseforsikring for denne reisen. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette.

Standardopplysningsskjema for pakkereiseavtaler

 • Den kombinasjonen av reisetjenester du tilbys, er en pakkereise etter lov om pakkereiser og reisegaranti mv. (pakkereiseloven).
 • Du omfattes derfor av alle rettighetene som gjelder ved pakkereiser. Amerikabussen ved Solgruppen AS (heretter Solgruppen) har det fulle ansvaret for at pakkereisen som helhet gjennomføres korrekt.
 • Solgruppen har dessuten en lovpålagt reisegaranti som sikrer tilbakebetaling av dine innbetalinger i tilfelle insolvens hos selskapet/selskapene. Dersom transport inngår i pakkereisen, dekker reisegarantien også hjemtransport.
 • Flere opplysninger om sentrale rettigheter etter pakkereiseloven kan du lese her
Kart for

Det går nesten ikke en dag uten at vi hører nyheter fra Washington D.C. og ser bilder fra Det hvite hus.

Les mer