Om oss

Amerikabussen - en del av Solgruppen AS

Amerikabussen har spesialisert seg på bussturer i USA. I tillegg til våre programturer legger vi også opp skreddersydde turer for større og mindre grupper. Amerikabussen er i dag en del av Solgruppen AS.

Historien bak Amerikabussen

Høsten 2006 gjennomførte Klæburuten AS i Trondheim to bussturer i USA. Ambisjonene var ikke mindre enn ”kyst til kyst” fra New York til San Fransisco og tilbake igjen! Og ikke nok med det, buss, sjåfør og reiseleder skulle være norsk!

Bakgrunnen for dette var at tidligere direktør i Klæburuten as, Arnold Raaen, hadde en drøm om å sende en buss over til USA og arrangere en tur over hele det amerikanske kontinentet. Forberedelsene startet i god tid, for mange detaljer skulle på plass med godkjenning av buss og sjåfør, og ikke minst, to ukers tur skulle planlegges i detalj med reiserute, bespisning og hotellovernatting.

Turen skulle opprinnelig gå bare fra øst til vest, men turen ble så raskt utsolgt at ny tur tilbake igjen måtte settes opp. Og enda var det mange som var interessert men ikke fikk plass! Mange hadde aldri vært i USA før. Men etter å ha vokst opp med sterk amerikansk påvirkning blant annet fra filmer og tv-serier, virket det fristende med en guidet reise gjennom dette spennende landet. At turene også besøkte de ”norsk-amerikanske” miljøene var også interessant for mange.

I prosessen med å planlegge og gjennomføre prosjektet, fødtes tanken om å videreføre dette turkonseptet i større målestokk. Siden starten i 2006 har det blitt mange turer. Kyst-til-kystturene har vi fortsatt med, men i tillegg har vi utviklet mange andre turer. Mange av de som har reist med oss på en kyst-til-kysttur har meldt seg på noen av de andre turene våre. Selv om hovedproduktet vårt er turer til Nord-Amerika, har vi også hatt turer til Sør-Amerika, Dubai og Kina. Nina Holden Bøe var aktivt med i planleggingen og gjennomføringen av den første turen, og har siden planlagt mange av turene våre. Hun er fortsatt med som reiseleder.