Praktiske opplysninger

Reisen fra stat til stat foregår i en komfortabel turistbuss. Vi tar korte pauser annenhver time, samt en lengre lunsjstopp. Lengden på dagsetappene varierer, men på en slik tur er selve bussreisen en viktig del av opplevelsen. Vi rullerer plassene i bussen hver dag og vi selger kald drikke om bord. Våre erfarne, norske reiseledere vil gjøre sitt ytterste for å gi passasjerene en trygg reise med uforglemmelige opplevelser. Vi benytter ulike hotellkjeder, noen med frokostbuffet andre med typisk amerikansk kontinental frokost.

Bestill i god tid

Vi anbefaler alltid at reisen bestilles i god tid. Amerikabussen har ofte lange frister for bekreftelse av og /eller kansellering av bestilte flybilletter og hotellrom. Amerikabussen kan bli nødt til å avlyse en tur dersom det ikke er nok deltakere påmeldt innen rimelig tid. Dagsprogram og andre opplysninger finner man på våre hjemmesider www.amerikabussen.no eller www.solgruppen.no. Påmelding kan skje via hjemmesidene eller via telefon. Vi sender ut informasjon per post om det er ønskelig. Ved bestilling betales et ikke-refunderbart depositum, restbeløpet betales seks uker før avreise. Betal gjerne med kort, vi aksepterer Visa, Mastercard og Diners.

Reiseforsikring

I USA er det viktig å ha en god reiseforsikring, inkludert avbestillingsforsikring.

Pass

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise inn i USA, men det kreves maskinlesbart pass. USA aksepterer ikke midlertidig pass/ nødpass. Les mer hos politiet.no.

Forleng ferien

Flere av våre passasjerer benytter sjansen til å forlenge oppholdet i forkant eller etterkant av våre turer. Vi kan anbefale noen ekstra dager i New York eller San Fransisco, eller kanskje et cruise i Karibien. Amerikabussen hjelper deg gjerne med forlengelse og kan gi tilbud på hotell og transport. Vi anbefaler å ta kontakt så tidlig som for å få billigst mulig flybillett/endring av flybillett. Hvis det er ønskelig kan man overnatte på Gardermoen i forkant eller etterkant av reisen. Vi kan være behjelpelig med booking og tilbud.

Bussen

Vi benytter busser med god kvalitet og komfort. Bussen har toalett, og vi stopper hver andre time underveis, samt en lengre stopp for lunsj. Vi selger drikke ombord.

Hotellene

Amerikabussen legger stor vekt på at hotellene holder en god standard når det gjelder renhold, beliggenhet og spisemuligheter i nærheten. Hotellrom i store byer kan være mindre, men i disse byene bor vi veldig sentralt. Flere av hotellene vil ha fasiliteter som basseng og trimrom. Informasjon om hvert hotell er beskrevet i det detaljerte dagsprogrammet dere får tilsendt før reisen.

Gjenglemte saker

Våre reiseledere er behjelpelige med å spore opp gjenglemte ting. Vi belaster gjesten for faktiske utgifter som telefon, fax og porto.

Verdisaker

På de fleste hoteller er det mulig å leie safe. Vi anbefaler at man ikke har alle bankkort på en plass samt store pengesummer liggende. Våre reiseledere er behjelpelige med uttak i minibanker og evt innveksling av reisesjekker. Amerikabussen tar ikke ansvar for eventuelle stjålne eller gjenglemte verdisaker/penger.

Vann

Generelt er det ikke noe problem å drikke vann fra springen i USA, selv der vannet noen ganger har en svak klorsmak. Vann på flaske er lett tilgjengelig.

Elektrisitet

USA har 110 Volt. Om dine elektriske apparater som kamera og mobiltelefon kan brukes på 110-240V og du trenger kun en adapter for lading/bruk. Adapter kan du kjøpe i Norge før avreise, på flyplassen eller i de fleste elektroniske forretninger i USA, vi har også noen til utlån og kjøp på bussen under reisen.

Imigrasjonen i USA

Norske borgere trenger ikke visum til USA, men må søke om en forenklet innreisetillatelse, ESTA. Du trenger derfor ikke å fylle ut noe immigrasjonsskjema, men det må fylles ut et tollkort på flyet før ankomst. Det er nok med et kort per familie / par. Dette leveres sammen med passet både i immigrasjon og tollkontrollen.

Pass/visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise inn i USA. Man trenger et elektronisk pass. Ta kontakt med ditt nærmeste politikammer eller lensmannskontor dersom du er i tvil. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst.

Bagasje

Det kan medbringes en koffert per person og en håndbagasje. De fleste flyselskap tillater 1 x 23 kg innsjekket bagasje og 8 kg i håndbagasje. Amerikabussen påtar seg ikke ansvaret for bagasje eller varer innkjøpt underveis. Ved alle stopp underveis vil bussen være forsvarlig låst.

Betalingskort

Muligheten for å benytte betalingskort er gode i USA. De mest vanlige kortene er Mastercard og Visa. Minibanker er det mange av, og din bank hjemme belaster deg en avgift på ca 35 kr per uttak, eller en viss prosent av uttaket. Eieren av minibanken belaster i tillegg 2-4 doller per uttak. Se de gjeldende forskriftene for din bank. Når man spiser på restaurant blir ikke betalingsterminalen tatt med til bordet, så servitøren tar med kortet, dette er helt vanlig og gjøres overalt.

Spesielle behov i forbindelse med mat

Har man spesielle behov vedørende mat, er det viktig at det opplyses om dette ved bestilling.

Mobiltelefon

Mobilnettet i USA, særlig på prærien kan være dårlig. Prisen for å motta samtale varierer veldig fra selskap til selskap. Når man kommer til USA får man en tekstmelding med prisene som gjelder. Se informasjon fra din mobiloperatør for gjeldende priser ved bruk i utland.

Sykdom / Medisiner

Du er selv ansvarlig for å ta med deg nødvendige medisiner for turen. Dersom det skulle bli nødvendig med legebesøk og lignende underveis, ta vare på alle kvitteringer. Disse må fremlegges for forsikringsselkapet for å få refusjon. Det er viktig at tabletter/medesiner oppbevares i originalpakkningen når man reiser. Dersom man har metall i kroppen anbefaler vi at din lege skriver en forklaring slik at dette kan forevises i sikkerhetskontrollen på flyplassene.

I følge "Lov om pakkereise av 01.01.96" orienterer Amerikabussen om betingelser for kjøp av reisen.

 ALMINNELIGE REISEBESTEMMELSER

Dette er alminnelige reisebestemmelser for Solgruppen – basert på Lov om pakkereiser* Trykk her for å lese Alminnelige reisebestemmelser.