Indianernes USA med Tore Strømøy


Velkommen til en unik tur til USA med Tore «på sporet» Strømøy! Hovedtemaet for turen blir indianernes USA, men vi skal også få noen «Tore på sporet»-innslag, og ikke minst se veldig mye fin natur der indianerne en gang rådet grunnen alene. I nesten en uke på slutten av turen skal vi være i Rapid City i Sør-Dakota der vi skal være med på en stor «pow wow» der tusenvis av indianere fra hele Nord-Amerika samles i tre dager for å feire sin kultur. Lakotaindianeren Stephen Yellowhawk, som vi har samarbeidet med i flere år, er sjef for hele arrangementet.Onsdag 30. september 2020
Fly fra Oslo kl. 06.30 til Amsterdam, videre direkte til Salt Lake City. Ankomst Salt Lake City kl. 12.47. lokal tid (8 timer tidsfoskjell). Vi overnatter på hotell i Salt Lake City i to netter.
Torsdag 01. oktober
Staten Utah er oppkalt etter Ute-stammen, men det er flest Navajo-indianere som bor her. Vi treffer noen av dem, og får en velkomsthilsen fra en medisinmann! Vi får også en lunsj med indianermat. Etter lunsj besøker vi mormoner-tempelet og slektsforskningssenteret. Om kvelden kan de som ønsker det overvære korøvelse for det fantastiske Mormon Tabernacle Choir (NB! Forbehold om koret er ute på turne eller øvelsen er avlyst av andre grunner).
Salt Lake CitySalt Lake City
Fredag 02. oktober
Vi forlater Salt Lake City og kjører nordover. Vi er såvidt innom staten Idaho før vi kjører til Wyoming. Dette er området til Shoshone-stammen. Overnatting i Jackson.
Lørdag 03. oktober
Fra Jackson kjører vi inn i Grand Teton nasjonalpark, og fra den inn i Yellowstone nasjonalpark. Det er verdens første nasjonalpark. Området var viktig for mange indianerstammer. Vi stopper ved den meste kjente attraksjonen, nemlig geysiren Old Faithful. Vi overnatter i West Yellowstone.
Old FaithfulOld Faithful, Yellowstone nasjonalparker.
Søndag 04. oktober
Vi fortsetter vår runde rundt i Yellowstone, og besøker blant annet Grand Canyon of the Yellowstone. Parken er kjent for sitt rike dyreliv, og forhåpentligvis får vi se buffalo og flere andre av dyrene. Etter parkbesøket kjører vi til Cody, kjent som hjembyen til Buffalo Bill. Videre fortsetter vi til Billings i Montana, der vi skal bo i tre netter.
Mandag 05. oktober
I dag blir det «Tore på Sporet»-dag. Tore tar oss med til Big Timber og vi møter noen av de som var med i et av TV-programmene hans. Han tar oss med til et fantastisk natrurskjønt område ved en «norsk» kirke.
Big Timber Tore StrømøyBig Timber, Tore Strømøy
Yellowstone
Yellowstone Nasjonalpark
Tirsdag 06. oktober
Et av de mest kjente slagene i indianerkrigene, var slaget ved Little Bighorn, der General Custer ble slått av indianerne under ledelse av Crazy Horse. Før vi drar til Little Bighorn skal vi besøke Rosebud Creek Battlefield. Her stod det et slag noen dager før slaget ved Little Bighorn som hadde avgjørende betydning for slaget ved Little Bighorn. Vi besøker begge slagmarkene. Disse to stedene er inne i hvert sitt indianerresrevat, nemlig Crow Reservation og Northern Cheyenne Reservation.
Onsdag 07. oktober
Vi forlater Billings og kjører inn i delstaten Wyoming. Vi besøker en veldig spesiell fjellformasjon, nemlig Devil’s Tower. Indianerne kaller den Bear Lodge. Vi får høre både den vitenskapelige forklaringen, og den indianske fortellingen om hvordan fjellet ble til. Vi kjører til «cowboybyen» Deadwood, der vi overnatter.
Little Bighorn BattlefieldLittle Bighorn Battlefield
Torsdag 08. oktober
Før vi skal oppleve en helg full av indianere og deres kultur, blir det en dose «cowboy» først! Vi besøker Lonetree Ranch driver både med storfe og hester. De driver et kristent leirsted, og har fasiliteter for å bespise grupper. Her får vi (nærmes selvsagt) servert biff til lunsj! Ranchen drives av familien Reinhold, og vi får et innblikk i hvordan den drives og hva en moderne cowboy gjør. Utpå ettermiddagen kjører vi inn til Rapid City der vi skal bo de fem siste nettene av turen. Vi får en spesiell velkomst av familien Yellowhawk på hotellet!.
Fredag 09. oktober
Jim Yellowhawk tar oss med inn i Pine Ridge-reservatet. Vi besøker Wounded Knee, kjent for massakren i 1890 som var det siste slaget mellom Lakota-indianerne og USA. Inne i reservatene er det ofte casinoer som er drevet av indianerne, og vi spiser lunsj på et av dem. Før vi kjører tilbake til Rapid City, besøker vi Red Cloud Indian School, og gravstedet til høvdingen Red Cloud. Vi besøker administrasjonen i reservatet og får et innblikk i hvordan reservatet drives. På vei tilbake til Rapid City kjører vi gjennom deler av South Dakota Badlands, med sine veldig spesielle og natrurskjønne fjellformasjoner Det er fredag kveld, og den store Black Hills Powwow starter i kveld! Det holdes i konferanseseneteret i tilknytning til hotellet vårt, og vi har adgangsbilletter hele helga. Mange av indianerne som deltar på powwowen bor på hotellet vårt, så her er det sjanser til å treffe indianere fra hele Nord-Amerika!
Lørdag 10. oktober
Lørdag morgen starter powwowen med en parade i gatene i Rapid City. Senere blir det aktiviteter hele dagen i konferansesenteret. Det er forskjellige konkurranser som de forskjellige gruppene deltar i. Ca. 1800 dansere, sangere og musikere fra hele USA og Canada er med. Man regner med ca. 30000 besøkende i løpet av helga.
Søndag 11. oktober
Powwowen fortsetter, og utpå ettermiddagen kåres vinnere av de forskjellige konkurransene. Vi anbefaler også å rusle rundt i gatene i Rapid City og se på de mange statuene av tidligere presidenter som står på gatehjørnene. Om ønskelig kan vi arrangere en liten utflukt til Chapel in the Hills som ligger like ved Rapid City. Dette er en eksakt kopi av Borgund stavkirke i Lærdal.
Devils TowerDevils TowerPowwow i Rapid CityPowwow
Indanernes USA med Tore Strømøy og reiseleder Erling HansenPowwow
Mandag 12. oktober
I dag skal vi kjøre opp i The Black Hills, og kjører først til Crazy Horse-monumentet. Dette kommer til å bli det største monumentet i verden som er uthogd i fjell. Dette er også et stort indianermuseum. I dag er det en spesiell feiring her, med blant annet danseoppvisninger. Vi spiser lunsj her før vi kjører videre til Mount Rushmore, der de fire presidentene Washington, Jefferson, Roosevelt og Lincoln er uthogd i fjell.
Tirsdag 13. oktober
Etter en rolig morgen sjekker vi ut fra hotellet og kjører ut til flyplassen. Avgang med Delta Airlines kl. 12.45 til Minneapolis, hvor det blir flybytte og fly til Amsterdam om natta.
Onsdag 14. oktober
Ankomst Amsterdam kl. 10.50, videre til Oslo med ankomst kl. 13.40.
Mount RushmoreMount Rushmore

Pris

Pris pr. pers i dobbeltrom kr 33 900,- 

Pris for å reise alene: kr 42 600,-

 

Tilslutningsbillett utenfor Gardermoen kommer i tillegg.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

 Last ned program

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo – Salt Lake City, Rapid City - Oslo
 • Hotell med frokost 13 netter
 • 5 måltider, lunsj eller middag
 • Busstransport under hele turen i henhold til program
 • Norsk reiseleder med under hele turen
 • Tore Strømøy med som reisevert under hele turen • Indiansk guide med på noen av dagene
 • Inngang på nasjonalparker og nasjonale monument som beskrevet i programmet
 • Festivalpass for Black Hills Powwow under hele arrangementet, fredag til søndag
 • Tips til sjåfør

Ikke inkludert:

 • Øvrige måltider
 • ESTA-registrering (innreisetillatelse i USA)

MED FORBEHOLD OM ENDRINGER 

Reiseforsikring og / eller avbestillingsforsikring er ikke inkludert. Vi anbefaler alle reisende å ha gyldig reiseforsikring for denne reisen. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette.

Standardopplysningsskjema for pakkereiseavtaler

 • Den kombinasjonen av reisetjenester du tilbys, er en pakkereise etter lov om pakkereiser og reisegaranti mv. (pakkereiseloven).
 • Du omfattes derfor av alle rettighetene som gjelder ved pakkereiser. Amerikabussen ved Solgruppen AS (heretter Solgruppen) har det fulle ansvaret for at pakkereisen som helhet gjennomføres korrekt.
 • Solgruppen har dessuten en lovpålagt reisegaranti som sikrer tilbakebetaling av dine innbetalinger i tilfelle insolvens hos selskapet/selskapene. Dersom transport inngår i pakkereisen, dekker reisegarantien også hjemtransport.
 • Flere opplysninger om sentrale rettigheter etter pakkereiseloven kan du lese her
Kart for

Eventyret starter i New York med mål i San Francisco. Vi reiser i fotsporene til indianere, cowboyer, filmstjerner og de norske utvandrerne. Høydepunktene står bokstavelig talt i kø på tidenes busstur i USA.

Les mer