Los Angeles, Las Vegas og Nasjonalparker

Midtvesten og Alaska i utvandrernes fotspor

 

Darlene Kalleland
Darlene Kalleland

Reiseleder på denne turen er Darlene Kalleland. Hun har vært i reiselivsbransjen i mange år, og har ledet mange gruppeturer til USA. Hun er født i New York og bodde de første årene av sitt liv der, men kom til Norge som tenåring og har vært her siden. Hun er bosatt på Karmøy. Når hun er på tur, hender det ofte at hun tar frem trekkspillet og tar en trall!


Velkommen til en fantastisk tur til spennende storbyer og fantastiske nasjonalparker i USAs sør-vestre hjørne. På denne turen opplever vi to av USAs mest sagnomsuste byer, og majestetisk natur i flere av USAs fantastiske nasjonalparker.

Dag 1 – mandag 02. mars: Norge - Los Angeles

Fly fra Norge til Los Angeles. Transfer til hotellet der vi skal bo i to netter.

Dag 2- tirsdag 03. mars: Los Angeles
Vi starter dagen med en bytur med blant annet Beverly Hills og Hollywood. Vi spaserer ned Hollywood Boulevard med legendariske Grauman’s Chinese Theatre der man finner hånadavtrykk av berømte stjerner i sementen. Deretter kjører vi til Downtown med blant annet business district og det mexikanske kvarteret. Ettermiddagen fri.
HollywoodLos Angeles og Hollywood
Dag 3 – onsdag 04. mars: Los Angeles – Las Vegas
Kjøreturen i dag går via Mojave-ørkenen der vi blant annet finner Kelso Dunes (sanddyner), Mari Mountains og Cima Dome, og vulkanske formasjoner som Hole-in-the-Wall og Cinder Stone Lava Beds. Imponerende Joshua-trær dekker deler av området. Ankomst Las Vegas utpå ettermiddagen. Her er det rikelig mulighet å prøve seg på litt gambling, eller nyte et av de mange flotte showene som er her i byen.
Dag 4 – torsdag 05. mars: Las Vegas
Formiddagstur til Hoover Dam, en imponerende dam på Colorado River. Den ble bygd i 1936, og er en av USAs største dammer. Med sine 221 meter er den like høy som en 60- etasjes skyskraper. Kraftverket produserer nok strøm til 1,3 millioner mennesker hvert år, og er også vannkilde for blant annet Los Angeles, Tucson og Phoenix. Men kanskje mer enn det, Hooverdammen er et amerikansk ikon, et monument over nasjonens ingeniører og deres maskiner. Den er et symbol på en æra da det urbane, industrielle Amerika blomstret ved å utnytte sine naturlige ressurser. Tilbake til Las Vegas er ettermiddagen og kvelden fri.
Las VegasLas Vegas
Dag 5 – fredag 06. mars: Las Vegas – Zion
I dag skal vi kjøre inn i staten Utah og til Zion National Park. Her kan vi gå på stier som indianerne og pionerene benyttet. Stirr opp på massive kremfargete, røde og rosa sandstensformasjoner. Opplev en vill, smal canyon. Zion har et rikt plante- og dyreliv.
Dag 6 – lørdag 07. mars: Zion – Bryce
Dagens tur er gjennom et vakkert område over slettene til Bryce Canyon, en av de mest fascinerende nasjonalparker i Utah. Mormonerne oppdaget den på 1800-tallet. De blendende formasjonene, fargene og skyggene skifter gjennom dagens gang. Her er det mulighet til å oppleve parkens mange vakre stier og utkikkspunkter.
Dag 7 – søndag 08. mars: Bryce – Page
På veien til Page gjør vi en stopp i Kanab. Byen er blitt kalt «Little Hollywood» på grunn av sin historie som filmlokasjon for westernfilmer som blant annet Daniel Boone, Gunsmoke («Kruttrøyk»), og The Lone Ranger. Senere skal vi stoppe ved Horseshoe Bend, en canyon i Colorado River som er formet som en hestesko. På toppen er man på 1280 moh, mens bunnen er på 975 moh, slik at selve canyonen er 375 meter dyp. Like før vi kommer til Page stopper vi og ser på imponerende Lake Powell og Glen Canyon Dam. Vi skal overnatte to netter i Page, like over grensen til Arizona.
Zion NasjonalparkZion nasjonalparkHorseshoe BendHorseshoe Bend
Bryce CanyonBryce canyon
Dag 8 – mandag 09. mars: Page / Monument Valley
Vi starter dagen med et besøk i et annet fantastisk naturfenomen, nemlig Antelope Slot Canyon. Dette er unike formasjoner i et forholdsvis trangt juv som over tusener av år er formet av Navajo-sandsten. Vi går mellom de majestetiske formasjonene på et gulv av sand. En gang i mellom ser vi sollyset komme ned mellom formasjonene. Avhengig av hvor mange som blir med på turen, kan gruppen bli delt i to her. Vi kjører over til Monument Valley, med flotte fjellformasjoner kjent for de fleste fra mange filminnspillinger. Dette er en ørken som er 40 km lang og 25 km bred med mange monolittiske, særegne strukturer som reiser seg høyt over ørkenen. Her skal vi være med på en jeep-tur gjennom dalen. Tilbake til Page om ettermiddagen.e, like over grensen til Arizona.
Antelope CanyonAntelope Canyon
Dag 9 – tirsdag 10. mars: Page – Grand Canyon/Tusayan
Et av høydepunktene på turen er i dag, nemlig majestetiske Grand Canyon. Vi spaserer langs kanten på South Rim og nyter synet av en av verdens underverker. Dette er et resultat av millioner av år med vind og erosjon. Vi nyter et tilsynelatende uendelig syn av formasjoner, farger og skygger. Halvannen km under oss flyter Colorado River i bunnen av dalen. Her er det mulighet for å bli med på en helikoptertur (ikke inkludert). Overnatting i Tusayan, i nærheten av Grand Canyon.
Dag 10 – onsdag 11. mars: Tusayan – Kingman
Fordi vi bor så nær Gran Canyon er det mulighet for å oppleve soloppgangen over den fantastiske dalen. Bussen kjører fra hotellet opp til canyonen før soloppgang slik at vi får med oss denne spesielle opplevelsen. Utpå formiddagen fortsetter vi mot Kingman. I dag og i morgen skal vi følge siste delen av legendariske Route 66. Første stopp er Williams som er blitt kalt «Gateway to the Grand Canyon». Neste stopp er Seligman, en trivelig småby som ble grunnlagt i 1895. Et besøk i denne byen er som å bli tatt tilbake i tid til da Route 66 var Amerikas Main Street. Vi overnatter i Kingman.
Grand CanyonGrand Canyon
Williams Route 66Williams
Dag 11 – torsdag 12. mars: Kingman – Los Angeles
Vi fortsetter langs Route 66 inn i California . Vi gjør noen stopp underveis før vi ankommer Los Angeles utpå ettermiddagen.
Dag 12 – fredag 13. mars: Los Angeles – Norge
Vi har en rolig morgen på hotellet før vi kjører ut til flyplassen og sjekker inn for flyvningen tilbake til Skandinavia. Vi flyr SAS direkte til Stockholm.
Dag 13 – lørdag 14. mars: Ankomst Norge
Vi ankommer Stockholm om morgenen og flyr derifra tilbake til Norge.

Pris

Pris pr. person i dobbeltrom kr 31 900,-

Pris for å reise alene:          kr 41 400,-

 

Tilslutningsbillett utenfor Gardermoen/Haugesund kommer i tillegg.Last ned program

Inkludert i prisen

 • Fly t/r oppgitte flyplasser - Los Angeles inkl. 1 kolli
 • 11 hotellovernattinger inkl. frokost
 • Velkomstmiddag i Los Angeles
 • Lunsjbuffet i Las Vegas
 • Busstransport på hele turen inkl. transfer
 • Norsk reiseleder med på hele turen
 • Skandinaviskspråklig guide i Los Angeles
 • Inngang i alle nasjonalparker og attraksjoner som beskrevet
 • Jeep-tur i Monument Valley
 • Tips til sjåfør og byguider

Reiseforsikring og / eller avbestillingsforsikring er ikke inkludert. Vi anbefaler alle reisende å ha gyldig reiseforsikring for denne reisen. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette.

Standardopplysningsskjema for pakkereiseavtaler

 • Den kombinasjonen av reisetjenester du tilbys, er en pakkereise etter lov om pakkereiser og reisegaranti mv. (pakkereiseloven).
 • Du omfattes derfor av alle rettighetene som gjelder ved pakkereiser. Amerikabussen ved Solgruppen AS (heretter Solgruppen) har det fulle ansvaret for at pakkereisen som helhet gjennomføres korrekt.
 • Solgruppen har dessuten en lovpålagt reisegaranti som sikrer tilbakebetaling av dine innbetalinger i tilfelle insolvens hos selskapet/selskapene. Dersom transport inngår i pakkereisen, dekker reisegarantien også hjemtransport.
 • Flere opplysninger om sentrale rettigheter etter pakkereiseloven kan du lese her
Kart for

Route 66 ble satt i drift fra 11. november 1926, som en del av det gamle U.S. Highway systemet. Den gikk fra Chicago i øst til Los Angeles i vest, gjennom 8 stater og med en lengde på ca 3 940 km. Mye av veien er idag inflettet i det nye Interstate veisystemet, men det er fortsatt omkring 80% av veien som eksisterer eller er gjennoppbygd.

Les mer