Midtvesten og Musikkbyer i USA


Vi starter i Midtvesten og besøker steder med tydelig spor fra norske utvandrere og deltar i en 17. maifeiring du sent vil glemme. På veien sørover skal vi innom en Amish bosetting, storbyen Chicago, farmen til Belle Gunness i La Porte, Lincolns hjemby Springfield og St. Louis. Videre kjører vi inn i ”musikk-staten” Tennesse og countrymusikkens mekka Nashville. Her skal vi blant annet på konsert på den berømte countryscenen Grand Ole Opry. Turen avsluttes med å se Elvis bolig Graceland, menneskerettighetsmuseet og Beale Street i legendariske Memphis.


Tirsdag 10. mai
Vi flyr tidlig fra Oslo til Amsterdam med KLM (evt. andre flyplasser med direkterute til Amsterdam), og videre til Minneapolis hvor vi ankommer tidlig på ettermiddagen lokal tid. Vi bor på et hotell bare noen minutter fra flyplassen, og nær USAs største kjøpesenter, Mall of America.
Onsdag 11. mai
Dagen starter med en byrundtur med en norsk lokalguide i tvillingbyene Minneapolis og St. Paul. Ettermiddagen fri til å shoppe på Mall of America, eller utforske tvillingbyene på egen hånd. Dette er også en passende ettermiddag for å møte evt. slekt som bor i Minneapolisområdet.
Minnesota State Capitol bygningenMinnesota State Capitol bygningen
Torsdag 12. mai
I dag skal vi utforske litt mer av det norske Amerika, og kjører sørover gjennom området der det bor mange norskættede. Vi besøker en eller flere norske kirker og kirkegårder, og vi skal også på gårdsbesøk. Vi skal overnatte i Rochester, mest kjent for et av verdens beste sykehus, Mayo-klinikken. Om kvelden samles vi til en sosialaften/bli-kjentkveld på hotellet.
Fredag 13. mai
Vi kjører sør-vestover og inn i Wisconsin og til Cashton der det er en stor amish-bosetting. Vi kjører rundt i området sammen med en lokal guide og besøker noen amish-gårder. Lunsjen i dag er på norske Borgen Cafe i Westby, før vi kjører til Stoughton der den store ”Syttende-maifestivalen” starter i dag. Overnatting i utkanten av Stoughton.
StoughtonStoughton
Lørdag 14. mai
Vi kjører kjører inn til sentrum om morgenen og får med oss mere av festivalen. Blant annet besøker vi Sons of Norway-losjen der det er mye aktivitet denne helga, og ikke minst det relativt nye museet Livsreise. Vi kjører videre sørover til Chicago der vi skal delta i 17. maifestiviteten. Den foregår i bydelen Park Ridge. Om kvelden er det stor bankett som det er mulig å være med på. Her er det mulighet til å ha på bunaden for de som ser seg råd for å ta med den over dammen.... Ellers er det generelt pent antrekk. Vi overnatter på et hotell i nærheten av Park Ridge.
Søndag 15. mai
I dag er den store paraden der hele det norske samfunnet rundt Chicago er representert. Dette blir et annerledes syttende mai-tog enn det vi er vant til hjemme! Etter at paraden er ferdig, kjører vi ned til sentrum av Chicago for en guidet rundtur med norsk-talende guide.
Belle GunnesBelle Gunnes
Mandag 16. mai

Vi starter dagen med å kjøre sør-østover til La Porte i Indiana, der vi får høre mer om en av de mest beryktede norske immigrantene, nemlig massemordersken Belle Gunnes fra Selbu i Trøndelag. Vi får se en veldig bra dokumentarfilm om henne. Denne filmen har også blitt vist på filmfestivalen Kosmorama i Trondheim. Vi kjører også forbi stedet der hun hadde gården sin. Vi besøker også et lokalt øl-bryggeri før vi kjører tilbake til Chicago og hotellet vårt.

Tirsdag 17. mai

I dag bærer det videre sørover gjennom Illinois og til Springfield, som er delstatshovedstad. Byen er kanskje mest kjent som Abraham Lincolns hjemby. Her bodde han før han ble president, og her er han gravlagt. Videre kjører vi til St. Louis i Missouri. Byen ligger der de to elvene Missouri og Mississippi renner sammen. Det var her Louis og Clark-ekspedisjonen startet i 1804, og USAs høyeste minnesmerke ligger her, den berømte buen. Vi bor på et hotell nær «Gateway to the West», som buen offisielt heter. Om kvelden er det mulig å ta en heis opp i buen.
Chicago
Chicago
Gateway ArchChicago skyline
Onsdag 18. mai
Vi sjekker ut av hotellet og kjører over Mississippi igjen før vi fortsetter gjennom Illinois og Kentucky før vi kommer til Tennessee og Nashville hvor vi skal bo på et hotell nær Grand Ole Opry i to netter. 
Torsdag 19. mai
Nashville på egen hånd! Vi kjører til sentrum og stopper ved Country Music Hall of Fame. Her er det gåavstand til hovedgata Broadway, der det er live-musikk fra nesten hvert eneste utested. For de som ønsker det, er det mulighet for lunsjcruise med hjuldamperen General Jackson på Cumberland River. Om kvelden skal vi være med på forestillingen «Opry Country Classics» i selveste Grand Ole Opry.
Fredag 20. mai
Vi tar fatt på siste kjøreetappe på turen, sørvest mot Memphis. Vi skal overnatte på The Guest House At Graceland, et flott hotell like i nærheten av Elvis hjem.
Lørdag 21. mai
Rett etter frokost skal vi på omvisning på Graceland, der Elvis bodde fra 1957 til sin død i 1977. Etter omvisningen kan vi gå rundt på de mange Elvis-museene. De to flyene hans er også tilgjengelige. Om kvelden spiser vi middag på BBQ-restauranten Marlowe’s.
Søndag 22. mai

Vi har en rolig morgen der vi kan slappe av på det flotte hotellet. Kanskje en liten, siste dukkert i bassenget? Så sjekker vi ut og begir oss over til flyplassen, noen minutters kjøring unna. Flyavgang fra Memphis kl. 18.45 til Atlanta, flybytte og videre til Amsterdam.

Mandag 23. mai

Ankomst Amsterdam utpå formiddagen, flybytte og fly tilbake til Oslo (eller annen flyplass med direkterute fra Amsterdam.) Ankomsttiden i Oslo er 16.20

 
NashvilleNashvilleKonsert på Grand Ole OpryGraceland, Memphis

Pris

Pris pr. pers i dobbeltrom kr 31 900,-

Pris for å reise alene kr 40 900,-

Ved avreise fra andre flyplasser enn Oslo kan det tilkomme et flytillegg. 

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

 Inkludert i prisen

 • Fly Oslo - Minneapolis, Memphis - Oslo
 • 12 hotellovernattinger inkl. frokost
 • 7 måltider (lunsj eller middag)
 • Busstransport under hele turen i USA inkl. transfer til og fra flyplass
 • Inngang på Graceland, bolighuset til Elvis og museene i tilknytting
 • Konsert på Grand Ole Opry
 • Norsk reiseleder
 • Norsktalende byguide i Chicago og Minneapolis
 • Tips til sjåfør

Eventuelle tillegg:

 • 17. mai bankett, ca. kr 700,- p.p.
 • Lunsjcruise i Nashville kr 600,- p.p.

Ikke inkludert:

 • Øvrige måltider
 • ESTA-registrering (innreisetillatelse i USA).

Reiseforsikring og / eller avbestillingsforsikring er ikke inkludert. Vi anbefaler alle reisende å ha gyldig reiseforsikring for denne reisen. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette.

Standardopplysningsskjema for pakkereiseavtaler

 • Den kombinasjonen av reisetjenester du tilbys, er en pakkereise etter lov om pakkereiser og reisegaranti mv. (pakkereiseloven).
 • Du omfattes derfor av alle rettighetene som gjelder ved pakkereiser. Amerikabussen ved Solgruppen AS (heretter Solgruppen) har det fulle ansvaret for at pakkereisen som helhet gjennomføres korrekt.
 • Solgruppen har dessuten en lovpålagt reisegaranti som sikrer tilbakebetaling av dine innbetalinger i tilfelle insolvens hos selskapet/selskapene. Dersom transport inngår i pakkereisen, dekker reisegarantien også hjemtransport.
 • Flere opplysninger om sentrale rettigheter etter pakkereiseloven kan du lese her