Midtvesten og Musikkbyer i USA


Vi starter i Midtvesten og besøker steder med tydelig spor fra norske utvandrere og deltar i en 17. maifeiring du sent vil glemme. På veien sørover skal vi innom en Amish bosetting, storbyen Chicago, farmen til Belle Gunness i La Porte, Lincolns hjemby Springfield og St. Louis. Videre kjører vi inn i ”musikk-staten” Tennesse og countrymusikkens mekka Nashville. Her skal vi blant annet på konsert på den berømte countryscenen Grand Ole Opry. Turen avsluttes med å se Elvis bolig Graceland, menneskerettighetsmuseet og Beale Street i legendariske Memphis.


Tirsdag 12. mai
Vi flyr tidlig fra Oslo eller Trondheim til Amsterdam, og videre til Minneapolis hvor vi ankommer tidlig på ettermiddagen lokal tid. Vi bor på et hotell bare noen minutter fra flyplassen, og nær USAs største kjøpesenter, Mall of America.
Onsdag 13. mai
Dagen starter med en byrundtur med en norsk lokalguide i tvillingbyene Minneapolis og St. Paul. Ettermiddagen fri til å shoppe på Mall of America, eller utforske tvillingbyene på egen hånd. Dette er også en passende ettermiddag for å møte evt. slekt som bor i Minneapolisområdet.
Minnesota State Capitol bygningenMinnesota State Capitol bygningen
Torsdag 14. mai
I dag skal vi utforske litt mer av det norske Amerika, og kjører sørover gjennom området der det bor mange norskættede. Vi besøker en eller flere norske kirker og kirkegårder, og vi skal også på gårdsbesøk. Vi skal overnatte i Rochester, mest kjent for et av verdens beste sykehus, Mayo-klinikken. Om kvelden samles vi til en sosialaften/bli-kjentkveld på hotellet.
Fredag 15. mai
Vi kjører sør-vestover og inn i Wisconsin og til Cashton der det er en stor amish-bosetting. Vi kjører rundt i området sammen med en lokal guide og besøker noen amish-gårder. Lunsjen i dag er på norske Borgen Cafe i Westby, før vi kjører til Stoughton der den store ”Syttende-maifestivalen” starter i dag. Overnatting i Madison.
StoughtonStoughton
Lørdag 16. mai
Vi kjører tilbake til Stoughton om morgenen og får med oss mere av festivalen. Blant annet besøker vi Sons of Norway-losjen der det er mye aktivitet denne helga, og ikke minst det relativt nye museet Livsreise. Vi kjører videre sørover til Chicago der vi skal delta i 17. maifestiviteten. Den foregår i bydelen Park Ridge. Om kvelden er det stor bankett som det er mulig å være med på. Her er det mulighet til å ha på bunaden for de som ser seg råd for å ta med den over dammen.... Ellers er det generelt pent antrekk. Vi overnatter på et hotell i nærheten av Park Ridge.
Søndag 17. mai
I dag, på selveste 17. mai, er det parade der hele det norske samfunnet rundt Chicago er representert. Dette er en annerledes 17. maifeiring enn vi er vant med hjemme!
Belle GunnesBelle Gunnes
Mandag 18. mai
Vi starter dagen med en byrundtur i Chicago med en norsktalende lokalguide. Utpå formiddagen kjører vi til La Porte i Indiana der vi får høre mer om en av de mest beryktede norske immigrantene, nemlig massemordersken Belle Gunnes fra Selbu i Trøndelag. Vi får se en veldig bra dokumentarfilm om henne. Denne filmen har også blitt vist på filmfestivalen Kosmorama i Trondheim. Vi kjører også forbi stedet der hun hadde gården sin. Før vi setter kursen tilbake til Chicago, besøker vi et lokalt bryggeri som lager et spesielt Belle Gunnes-øl!
Tirsdag 19. mai
I dag bærer det videre sørover gjennom Illinois og til Springfield, som er delstatshovedstad. Byen er også kjent som Abraham Lincolns hjemby. Her bodde han før han ble president, og her er han gravlagt. Videre kjører vi til St. Louis i Missouri. Byen ligger der de to elvene Missouri og Mississippi renner sammen. Det var her Louis og Clark-ekspedisjonen startet i 1804, og USAs høyeste minnesmerke ligger her, den berømte buen. Vi bor på et hotell nær «Gateway to the West», som buen offisielt heter. Om kvelden er det mulig å ta en heis opp i buen.
Chicago
Chicago
Gateway ArchChicago skyline
Onsdag 20. mai
Vi sjekker ut av hotellet og kjører over Mississippi igjen før vi fortsetter gjennom Illinois og Kentucky før vi kommer til Tenessee og Nashville hvor vi skal bo på et hotell nær Grand Ole Opry i to netter. Om kvelden er det konsert på den legendariske country-scenen.
Torsdag 21. mai
Nashville på egen hånd! Vi kjører til sentrum og stopper ved Country Music Hall of Fame. Her er det gåavstand til hovedgata Broadway, der det er live-musikk fra nesten hvert eneste utested. For de som ønsker det, er det mulighet for lunsjcruise med hjuldamperen General Jackson på Cumberland River.
Fredag 22. mai
Vi tar fatt på siste kjøreetappe på turen, sørvest mot Memphis. Vi skal overnatte på The Guest House At Graceland, et flott hotell like i nærheten av Elvis hjem.
Lørdag 23. mai
Rett etter frokost skal vi på omvisning på Graceland, der Elvis bodde fra 1957 til sin død i 1977.Etter omvisningen kan vi gå rundt på de mange Elvis-museene. De to flyene hans er også tilgjengelige. Om kvelden spiser vi middag på BBQ-restauranten Marlowe’s.
Søndag 24. mai
Etter en rolig morgen på hotellet sjekker vi ut og kjører til flyplassen. Flyavgang kl. 16.00 til Detroit, hvor vi bytter fly og flyr til Amsterdam
Mandag 25. mai
Ankomst Amsterdam om morgenen, flybytte og fly tilbake til Norge. Ankomst Oslo 13.35, ankomst Trondheim 16.45.
NashvilleNashvilleKonsert på Grand Ole OpryGraceland, Memphis

Pris

Pris pr. pers i dobbeltrom kr 29 900,-

Pris for å reise alene kr 38 900,-

Tilslutningsbillett utenfor Oslo/Trondheim kommer i tillegg.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

 Last ned program

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo/Trondheim - Minneapolis, Nashville - Trondheim
 • 12 hotellovernattinger inkl. frokost
 • 7 måltider (lunsj eller middag)
 • Busstransport under hele turen i USA inkl. transfer til og fra flyplass
 • Inngang på Graceland, bolighuset til Elvis og museene i tilknytting
 • Konsert på Grand Ole Opry
 • Norsk reiseleder
 • Norsktalende byguide i Chicago og Minneapolis
 • Tips til sjåfør og byguider

Eventuelle tillegg:

 • 17. mai bankett, ca. kr 700,- p.p.
 • Lunsjcruise i Nashville kr 600,- p.p.

Ikke inkludert:

 • Øvrige måltider
 • ESTA-registrering (innreisetillatelse i USA).

Reiseforsikring og / eller avbestillingsforsikring er ikke inkludert. Vi anbefaler alle reisende å ha gyldig reiseforsikring for denne reisen. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette.

Standardopplysningsskjema for pakkereiseavtaler

 • Den kombinasjonen av reisetjenester du tilbys, er en pakkereise etter lov om pakkereiser og reisegaranti mv. (pakkereiseloven).
 • Du omfattes derfor av alle rettighetene som gjelder ved pakkereiser. Amerikabussen ved Solgruppen AS (heretter Solgruppen) har det fulle ansvaret for at pakkereisen som helhet gjennomføres korrekt.
 • Solgruppen har dessuten en lovpålagt reisegaranti som sikrer tilbakebetaling av dine innbetalinger i tilfelle insolvens hos selskapet/selskapene. Dersom transport inngår i pakkereisen, dekker reisegarantien også hjemtransport.
 • Flere opplysninger om sentrale rettigheter etter pakkereiseloven kan du lese her