Midtvesten og Musikkbyer i USA 23

Gateway Arch St. Louis Roger Strømsnes Elvis imitator

Ny, redusert pris!

Bli med på en flott tur i USA, der vi kombinerer to hovedtema som er interessant for mange nordmenn: Det norske Amerika, og musikk! I tillegg skal vi besøke et amish-samfunn, vi skal være to netter i Chicago, besøke LaPorte, Indiana, der den beryktede Belle Gunnes bodde, vi kjører litt på Route 66, besøker Abraham Lincolns hjem i Springfield og besøker St Louis med den berømte buen. I Nashville skal vi være med på konsert på selveste Grand Ole Opry, og i Memphis skal vi besøke blant annet Graceland, Sun Studios og Menneskerettsmuseet.

 

Trubadur Roger fra Trondheim blir med oss på hele turen. Han er blant annet en Elvis-imitator, men synger flere sjangre. Han kommer til å finne frem gitaren og synge for oss ved flere anledninger under turen!


Fredag 2 juni

Vi flyr om morgenen fra Oslo til Amsterdam med KLM (evt. fra andre flyplasser med direkterute til Amsterdam), og videre til Minneapolis hvor vi ankommer på ettermiddagen lokal tid. Vi bor på et hotell bare noen minutter fra flyplassen, og nær USAs største kjøpesenter, Mall of America.

 

Lørdag 3. juni

Dagen starter med en byrundtur med en norsk lokalguide i tvillingbyene Minneapolis og St. Paul. Ettermiddagen fri til å shoppe på Mall of America, eller utforske tvillingbyene på egen hånd. Dette er også en passende ettermiddag for å møte evt. slekt som bor i Minneapolisområdet.

 

Søndag 4 juni

I dag skal vi utforske litt mer av det norske Amerika, og kjører sørover gjennom området der det bor mange norskættede. Vi besøker en eller flere norske kirker og kirkegårder, og vi skal også på gårdsbesøk. Vi skal overnatte i Rochester, mest kjent for et av verdens beste sykehus, Mayo-klinikken. Om kvelden samles vi til en sosialaften/bli-kjentkveld på hotellet.

 

Mandag 5. juni

Fra Rochester kjører vi sør-vestover og inn i Wisconsin og til Cashton der det er en stor amish-bosetting. Vi kjører rundt i området sammen med en lokal guide og besøker noen amish-gårder. Lunsjen i dag er på norske Borgen Cafe i Westby, før vi kjører til hotellet i nærheten av Madison.

 

Tirsdag 6. juni

Etter utsjekk fra hotellet besøker vi Naeseth Library and Norwegian Genealogy Center i Madison der vi får en liten omvisning og orientering om deres virksomhet. Før vi kjører ut av byen, stopper vi ved Capitol-bygningen og ser på statuen av Hans Christian Heg, som var en norsk offiser som kjempet på Nordstatenes side under borgerkrigen, og falt i kamp i 1863. Vi kjører sørover og tar en stopp i Lake Geneva før vi kjører inn til Chicago

Onsdag 7. juni

 

Vi starter dagen med en byrundtur med norsktalende guide, og å kjører deretter  til La Porte i Indiana, der vi får høre mer om en av de mest beryktede norske immigrantene, nemlig massemordersken Belle Gunnes fra Selbu i Trøndelag. Vi får se en veldig bra dokumentarfilm om henne. Denne filmen har også blitt vist på filmfestivalen Kosmorama i Trondheim. Vi kjører også forbi stedet der hun hadde gården sin. Tilbake til hotellet om kvelden.

 

Torsdag 8. juni

 

I dag bærer det videre sørover gjennom Illinois og til Springfield, som er delstatshovedstad. Byen er kanskje mest kjent som Abraham Lincolns hjemby. Her bodde han før han ble president, og her er han gravlagt. Videre kjører vi til St. Louis i Missouri. Byen ligger der de to elvene Missouri og Mississippi renner sammen. Det var her Louis og Clark-ekspedisjonen startet i 1804, og USAs høyeste minnesmerke ligger her, den berømte buen. Vi bor på et hotell nær «Gateway to The West», som buen offisielt heter. Om kvelden er det mulig å ta en heis opp i buen.

 

Fredag 9. juni

Vi sjekker ut av hotellet og kjører over Mississippi igjen før vi fortsetter gjennom Illinois og Kentucky før vi kommer til Tennessee og Nashville hvor vi skal bo på et hotell nær Grand Ole Opry i to netter.

 

Lørdag 10. juni

Nashville på egen hånd! Vi kjører ned til sentrum og stopper ved Country Music Hall of Fame. Her er det gåavstand til hovedgata Broadway, der det er live-musikk fra nesten hvert eneste utested. For de som ønsker det, er det mulighet for lunsjcruise med hjuldamperen General Jackson på Cumberland River. Om kvelden skal vi på konsert på legendariske Grand Ole Opry.

Søndag 11. juni

Vi tar fatt på siste kjøreetappe på turen, sørvestover til Memphis og besøker legendariske Sun Studios. Her ble verdens første rockesingel innspilt i 1951. Vi skal overnatte på The Guest House At Graceland, et flott hotell like i nærheten av Elvis hjem. Om kvelden spiser vi middag på BBQ-restauranten Marlowe’s.

Mandag 12. juni

Rett etter frokost skal vi på omvisning på Graceland, der Elvis bodde fra 1957 til sin død i 1977. Etter omvisningen kan vi gå rundt på de mange Elvis-museene. De to flyene hans er også tilgjengelige. Senere kjører vi ned i sentrum og besøker Menneskerettsmuseet som er bygd opp i gamle Lorraine Motel, der Martin Luther King ble skutt og drept 4. april 1968. Vi setter av tid til å gå på den berømte bluesgata Beale Street, før vi kjører tilbake til hotellet.

Tirsdag 13. juni

Vi sjekker ut fra hotellet og kjører noen minutter over til flyplassen for innsjekk for flyvningen tilbake til Norge

 

Onsdag 14. juni

Ankomst Amsterdam om morgenen, flybytte og fly tilbake til Oslo (eller annen flyplass med direkterute fra Amsterdam).

 
NashvilleNashvilleKonsert på Grand Ole OpryGraceland, Memphis

 

Pris

NB! Prisene er redusert med kr. 1000.- fra 29.11.2022 pga. gunstigere dollarkurs.

Turpris ved bestilling innen 31.12.2022:

Pris per person i dobbeltrom: 38 900

Pris for å reise alene: 48 600

Ved bestilling etter 31.12.2022 er prisene hhv 39 900 og 49 600

 

Utreise fra Trondheim: 600.- i flytillegg.

Utreise fra andre flyplasser på forespørsel.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

 Inkludert i prisen

Inkludert:

 • Fly Oslo - Minneapolis, Memphis – Oslo
 • 11 hotellovernattinger inkl. frokost
 • 5 måltider (lunsj eller middag)
 • Busstransport under hele turen i USA inkl. transfer fra og til flyplass
 • Inngang på Graceland, bolighuset til Elvis og museene inkludert flyene
 • Konsert på Grand Ole Opry
 • Inngang på Sun Studios i Memphis
 • Norsk reiseleder
 • Norsktalende byguide i Chicago og Minneapolis
 • Guidet tur i Amish-område i Wisconsin (NB engelsktalende)
 • Tips til sjåfør

 

Reiseforsikring og / eller avbestillingsforsikring er ikke inkludert. Vi anbefaler alle reisende å ha gyldig reiseforsikring for denne reisen. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette.

Standardopplysningsskjema for pakkereiseavtaler

 • Den kombinasjonen av reisetjenester du tilbys, er en pakkereise etter lov om pakkereiser og reisegaranti mv. (pakkereiseloven).
 • Du omfattes derfor av alle rettighetene som gjelder ved pakkereiser. Amerikabussen ved Solgruppen AS (heretter Solgruppen) har det fulle ansvaret for at pakkereisen som helhet gjennomføres korrekt.
 • Solgruppen har dessuten en lovpålagt reisegaranti som sikrer tilbakebetaling av dine innbetalinger i tilfelle insolvens hos selskapet/selskapene. Dersom transport inngår i pakkereisen, dekker reisegarantien også hjemtransport.
 • Flere opplysninger om sentrale rettigheter etter pakkereiseloven kan du lese her